Karta - Huajuapan de León (Ciudad de Huajuapan de León)

Huajuapan de León (Ciudad de Huajuapan de León)
Ciudad de Huajuapan de León är en kommunhuvudort i Mexiko. Den ligger i kommunen Heroica Ciudad de Huajuapan de León och delstaten Oaxaca, i den sydöstra delen av landet, 230 km sydost om huvudstaden Mexico City. Ciudad de Huajuapan de León ligger 1,594 meter över havet och antalet invånare är 47,844.

Terrängen runt Ciudad de Huajuapan de León är huvudsakligen kuperad, men den allra närmaste omgivningen är platt. Ciudad de Huajuapan de León ligger nere i en dal. Den högsta punkten i närheten är Cerro Yucunisáa, 1,902 meter över havet, 2.9 km nordost om Ciudad de Huajuapan de León. Runt Ciudad de Huajuapan de León är det ganska glesbefolkat, med 24 invånare per kvadratkilometer. Ciudad de Huajuapan de León är det största samhället i trakten. I omgivningarna runt Ciudad de Huajuapan de León växer huvudsakligen savannskog.

Årsmedeltemperaturen i trakten är 22 °C. Den varmaste månaden är april, då medeltemperaturen är 28 °C, och den kallaste är september, med 17 °C. Genomsnittlig årsnederbörd är 1,349 millimeter. Den regnigaste månaden är juni, med i genomsnitt 255 mm nederbörd, och den torraste är januari, med 7 mm nederbörd.

 
Karta - Huajuapan de León (Ciudad de Huajuapan de León)
Land - Mexiko
Valuta / Language  
ISO Valuta Symbol Värdesiffra
MXN Mexikansk peso (Mexican peso) $ 2
Neighbourhood - Land  
  •  Belize 
  •  Guatemala 
  •  USA